Druty

Do produkcji drutów NPA Skawina wykorzystuje własną walcówkę o optymalnym własnościach mechaniczno-elektrycznych. Proces produkcji opiera się o nowoczesne ciągarki z wykorzystaniem narzędzi (ciągadeł) wykonanych z polikrystalicznego diamentu. Gwarantuje to doskonałą jakość powierzchni, a także zachowanie tolerancji wymiarowych produkowanych drutów. W ofercie NPA znajdują się:

Pobierz katalog

• Drut aluminiowy
  • Drut ze stopów aluminiowych
  • Drut odgromowy
  • Drut spożywczy

Drut aluminiowy i stopowy

W zakresie produkcji znajdują się druty o średnicach ø 1,50 - ø 5,0 mm zarówno do celów mechanicznych jak i elektrycznych.

Druty Aluminiowe dostarczone mogą być w stanie twardym (H14, H18) jak również miękkim (żarzonym).

Druty stopowe z uwagi na różnorodne zastosowania mogą być produkowane w oparciu o normę EN 50183 (drut stopowy na cele elektryczne) lub zgodnie z wymaganiami klientów.

Drut odgromowy

Druty odgromowe z aluminium i aluminium stopowego AlMgSi są alternatywą dla drutów stalowych ocynkowanych. Znajdują zastosowanie w instalacje odgromowych (zwody, przewody odprowadzające). Zaletą aluminiowych drutów odgromowych jest ich estetyka, łatwość wyginania ręcznego oraz trzykrotnie mniejszy ciężar drutów od tradycyjnych.

We have what you look for. Check us.

Filling in this questionnaire is voluntary and all collected information will help us to meet the needs of your company.